Skip to content

Dimitrios Andreadis

Oral Medicine Specialist - Dentist

Dimitrios Andreadis

Oral Medicine Specialist - Dentist

Dentistry & Prosthodontics Clinic

Το ιατρείο μας συνεργάζεται με τους οδοντιάτρους συμβάλλοντας στην παροχή πλήρους φάσματος οδοντιατρικών υπηρεσιών με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, την άμεση εξυπηρέτηση και το σεβασμό του ασθενή.

Η εξειδίκευση στον τομέα της σύγχρονης αποκαταστατικής προσθετικής μας δίνει την δυνατότητα παροχής εξατομικευμένων λύσεων στα σύνθετα προβλήματα των ασθένων, χαρίζοντας λειτουργικότητα και αισθητική.

Πρωταρχικός σκοπός είναι η πλήρης αντιμετώπιση των οδοντιατρικών προβλημάτων του ασθενή με ολοκληρωμένα σχέδια θεραπείας από την αρχή μέχρι το τέλος καθώς επίσης και η παρακολούθηση του με τακτικούς επανελέγχους μετά το πέρας της διαδικασίας.

Η μακροχρόνια πορεία μας στο χώρο της οδοντιατρικής εξασφαλίζει πρακτικές και αισθητικές λύσεις σε περίπλοκα περιστατικά αξιοποιώντας μια τεράστια γκάμα αναλογικών και ψηφιακών σύγχρονων τεχνικών και ασφαλών υλικών σε συνεργασία πάντα με διακεκριμένους οδοντοτεχνίτες. Αναλυτικά στο ιατρείο μας παρέχονται οδοντιατρικές υπηρεσίες όπως:

  • Θεραπεία περιοδοντικών νοσημάτων (αποτρύγωση (οδοντικός καθαρισμός-σοδοβολή-στίλβωση-φθορίωση): θεραπεία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας με την ανάλογη προσοχή και έμφαση στην εκπαίδευση των ασθενών και στην υιοθέτηση μιας εξατομικευμένης στοματικής υγιεινής. Υπογραμμίζουμε πάντα την αξία της πρόληψης των οδοντιατρικών ασθενειών και εργαζόμαστε σκληρά για την επίτευξη της .
  • Παροχή άμεσης βοήθειας και εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών όπως καταγμάτων δοντιών, τραυματισμών στην περιοχή τους στόματος, αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων περιακρορριζικών ή περιοδοντικών αποστημάτων και αναστρέψιμων ή μη καταστάσεων του πολφού των δοντιών.
  • Αποκατάσταση των οδοντικών προβλημάτων: κυμαίνεται από πολύ απλές εμφράξεις με σύγχρονα αισθητικά υλικά ρητινών (σε ένα στάδιο) και επεκτείνεται στην κατασκευή ειδικών ενθέτων, επενθέτων και υπερενθέτων αυξημένης αντοχής σε συνεργασία με ειδικό οδοντοτεχνικό εργαστήρ. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε λύσεις σε μια τεράστια κλίμακα οδοντιατρικών προβλημάτων.
  • Διόρθωση ατελειών στην πρόσθια αισθητική περιοχή του στόματος, αντιμετώπιση δυσχρωμίας των δοντιών, αποκατάσταση δοντιών μετά από κατάγματα ή/και ενδοδοντικές θεραπείες,η κάλυψη νωδοτήτων από συγγενείς ελλείψεις δοντίων ή μετά το τέλος ορθοδοντικής θεραπείας. Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει, εξατομικευμένα σε κάθε περίπτωση, την τοποθέτηση ολοκεραμικών όψεων, στεφανών και γεφυρών με ή χωρίς λεύκανση. Στο χώρο του ιατρείου παρέχεται η δυνατότητα λεύκανσης των δοντιών με εφαρμογές laser σε μία συνεδρία καθώς και με νάρθηκες λεύκανσης στο σπίτι ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών.
  • Σε τυχόν απώλειες δοντιών γίνεται τοποθέτηση εμφυτευμάτων στην πρόσθια και οπίσθια περιοχή του στόματος, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο ιατρικό ιστορικό και την αξιολόγηση της κατάστασης των ιστών (ούλα-γνάθοι). Η χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται σε συνεργασία με ομάδα ειδικών. Οι προσθετικές αποκαταστάσεις που κατασκευάζονται στα εμφυτεύματα (επι-εμφυτεματικές αποκαταστάσεις) χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική, εξαιρετική ακρίβεια και άριστη αντοχή χάρη στη σωστή σχεδίαση και τη χρήση ποιοτικών αποκαταστατικών υλικών. Ο συνδυασμός υψηλής ποιότητας με ικανοποιητικό οικονομικό κόστος είναι προτεραιότητα.
  • Επιπλέον, στις πιο απαιτητικές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν ελλείψεις δοντιών και η τοποθέτηση εμφυτεύματος/εμφυτευμάτων δεν είναι εφικτή προτείνονται λύσεις με κινητές μερικές οδοντοστοιχίες σε συνδυασμό ή και όχι με ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις.
  • Σε περιπτώσεις ολικής έλλειψης δοντιών στις γνάθους είναι δυνατή η τοποθέτηση εμφυτευμάτων και προσαρμογή επάνω σε αυτά οδοντοστοιχιών με πλήρη σταθερότητα. Επίσης αν για διάφορους λόγους δεν μπορεί να γίνουν επι-εμφυτευματικές ολικές αποκαταστάσεις (προβληματικοί ιστοί, οικονομικοί λόγοι κτλ) μπορεί να πραγματοποιηθεί η κατασκευή κλασσικών ολικών οδοντοστοιχιών με όσο το δυνατόν αυξημένη συγκράτηση.
  • Στον τομέα της προσθετικής οδοντιατρικής ερχόμαστε πολλές φορές αντιμέτωποι με καταστάσεις μεγάλων ιστικών ελλειμμάτων ειδικά μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση στην τραχηλοπροσωπική χώρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούμε πάντα με σεβασμό και ευαισθησία να επαναφέρουμε την λειτουργικότητα στην μάσηση και στην ομιλία αλλα και την αισθητική δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες επανένταξης του ατόμου στην καθημερινότητά του.
  • Υπάρχουν τέλος και περιπτώσεις όπου οι ασθενείς αναφέρουν πόνο στις κροταφογναθικές διαρθρώσεις, αδυναμία διάνοιξης του στόματος, σφίξιμο-τρίξιμο δοντιών κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς και πληθώρα συμπτωματολογίας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις βρυγμού όπως ονομάζεται η θεραπευτική προσέγγιση εστιάζεται στην ανακούφιση από τα συμπτώματα και την προστασία των δοντιών και των αρθρώσεων με κατασκευή και τοποθέτηση ειδικών ναρθήκων («μασελάκι») καθημερινής χρήσης που εφαρμόζει πάνω στα δόντια, και φοριέται από τον ασθενή κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς έχει διαπιστωθεί ότι το σφίξιμο των δοντιών λόγω άγχους εντείνεται τις βραδινές ώρες.

Στόχος του ιατρείου είναι η παροχή συμβουλευτικής στην παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ένα φιλόξενο και άνετο περιβάλλον, που αφουγκράζεται τις ανησυχίες και κατανοεί τις ανάγκες των ασθενών για οικονομικά προσιτές, εξειδικευμένες και άμεσες λύσεις.